Міжнародне стажування у ДДУВС: обмін досвідом та яскраві враження гарантовано!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ завершилося стажування іноземних студентів. За результатами стажування вони отримали сертифікати та пам’ятні подарунки.

Для участі у стажуванні свої заявки подали студенти з 44 країн, що є членами європейської асоціації студентів-юристів «ELSA». Серед бажаючих було обрано двох представників: студентку Софійського університету «Saint Kliment Ohridski» Жанін аль-Шаргабі (Болгарія) та студента університету «Dokuz Eylul» Мерта Юкселя (Туреччина).

Програма стажування включала в себе ознайомлення із тренінговими центрами, освітнім процесом та кращими практиками і науковими доробками, а також участю у модельному судовому засіданні на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У ході стажування студенти відвідали стейкхолдерів закладу: Правовий клуб PRAVOKATOR.Дніпро, Дніпропетровський окружний адміністративний суд та Південно-східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро). Так, молодь ознайомилася з особливостями їх роботи, структурою та повноваженнями.

Практичні навички гості університету отримали і під час візиту до юридичної клініки «Істина» ДДУВС. Студенти відвідали call-центр клініки, долучилися до модельного консультування та визначення практичних кейсів.

Також іноземні студенти мали можливість ознайомитися із культурним надбанням Дніпра: яхт-клубом «Січ», діарамою «Битва за Дніпро», культурно-діловим центром «Менора», Музеєм АТО, Національним центром аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова, молодіжним центром Дніпра тощо.

«Стажування у ДДУВС – це практичне навчання, обмін досвідом, отримання нових знань, спілкування та незабутні враження. Я у захваті від закладу та здобувачів вищої освіти. Із задоволенням буду брати участь у англомовних заходах університету», – зазначив Мерт Юксель.

Під час офіційного завершення стажування студентів привітала проректора ДДУВС Лариса Наливайко.

 

 


548