Протидія домашньому насильству по-європейськи: у ДДУВС триває міжнародний воркшоп!

Новини університету

Воркшоп «Домашнє насильство» уже вдруге розпочався у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід проходить у рамках співпраці закладу із Асоціацією Європейських Поліцейських Коледжів.

Прогресивні концепції протидії домашньому насильству, які застосовуються у європейських країнах, розглядатимуть поліцейські з Мальти, Австрії, Бельгії, а також викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ, Харківського національного університету внутрішніх справ тощо.

Захід відкрила проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона зазначила, що воркшоп «Домашнє насильство» вже був успішно реалізований у закладі у 2019 році, а фахівці отримали серйозні напрацювання щодо обміну професійними досягненнями.

«Для нас проведення такого заходу має значення й зокрема для визначення нових напрямів співпраці. До того ж ми у ДДУВС застосовуємо комплексний міждисциплінарний підхід у підготовці курсантів та студентів, а тому приділяємо увагу і питанню протидії домашньому насильству. Сподіваюся, що цей захід стане ефективним та корисним у процесі обміну досвідом щодо протидії домашньому насильству», – зазначила Лариса Романівна.

Із урочистим відкриттям воркшопу учасників привітав секретар Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів Маріо Кребс.

«Вітання всім учасникам! Щиро бажаю плідної роботи в рамках воркшопу «Домашнє насильство»», – зауважив спікер.

Робота вокршопу триватиме упродовж 3 днів. Під час занять учасники працюватимуть над аналізом глибинних причин домашнього насильства та визначенням ефективних методів протидії, які вже успішно застосовуються в європейських країнах. Так, учасники будуть виконувати кейсові завдання у групах.

За результатами воркшопу учасники отримають сертифікати.

 

 


671