У ДДУВС вшанували жертв Бабиного Яру

Новини університету

29 вересня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ було проведено урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Захід організований зусиллями викладачів кафедри соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету.

Урок мав на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру.

Зі вступним словом на лекції виступила доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ольга Ядловська. Вона підкреслила, що трагедія Бабиного Яру сколихнула весь світ та стала символом Голокосту в Україні.

«Важливо пам’ятати, що збереження історичної пам’яті про трагічні події знищення тисяч невинних жертв стане запорукою усвідомлення молоддю міжнаціональної та міжрелігійної єдності», – сказала вона.

Опівдні здобувачі освіти вшанували пам’ять загиблих у бабиному Яру хвилиною мовчання. Зазначимо, що саме у цей час всі телеканали та радіостанції перервали трансляцію для проведення загальноукраїнської хвилини мовчання.

Наприкінці заходу було проведено творчий конкурс на кращий тематичний плакат. Найбільше викладачам кафедри сподобалась робота студентів групи Б-ПД-133.

Здобувачі вищої освіти факультету соціально-психологічної освіти та управління також долучилися до вшанування жертв Бабиного Яру. Напередодні 80-х роковин трагедії здобувачі вищої освіти відвідали музей «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні».

 

 


563