Стереотипи не вирішують за тебе: у ДДУВС – допрем’єрний показ документального фільму!

Новини університету

До ініціативи «HeForSheUniversityTour» долучився Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Так у рамках проєкту студенти та курсанти ДДУВС взяли участь у тематичному заході та презентації документального фільму.

Зустріч розпочалася із відеопривітання заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, яка актуалізувала питання боротьби з гендерною дискримінацією і стереотипами серед молоді.

Спікерами заходу виступили проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, помічниця ректора ДДУВС з гендерних питань Ірина Грицай, координаторка руху HeForShe в Україні Ольга Дячук (ООН Жінки), координатор програми EU4GenderEquality Кирило Краснокутський (ООН Жінки), телеведучий і адвокат руху HeForShe в Україні Роман Вінтонів.

Під час бесіди учасники поділилися думками про гендерні стереотипи і гендерну рівність. Окрім цього, експерти ООН Жінки розвінчали низку міфів, які цікавили молодь.

У рамках бесіди в університеті відбувся допрем’єрний показ фільму «Стереотипи не вирішують за тебе». Документальна кінокартина присвячена жінкам та чоловікам, які успішно працюють і розвиваються у різноманітних сферах.

Герої фільму – відомі особистості та лідери в своїй професії, які вирішили поділитися власними історіями про гендерні стереотипи, з якими вони стикалися на шляху особистісного становлення. Розповіли і про свій досвід подолання таких стереотипів і упереджень.

Після перегляду стрічки усі присутні мали змогу поділитися враженнями.

Зазначимо, що HeForShe – міжнародна кампанія із досягнення гендерної рівності та захисту прав жінок. Проєкт залучає хлопців і чоловіків у якості агентів змін, які борються проти нерівності, що зазнають жінки. ДДУВС долучився до руху HeForShe за ініціативи студентсько-курсантського центру гендерної культури.

У цілому гендерна тематика у ДДУВС є не тільки предметом наукових досліджень та навчального процесу, але й активно обговорюється під час зустрічей студентів та курсантів із цікавими спікерами, а також конкурсів, тренінгів із особистісного розвитку тощо.

 

 


638