Проведення наукового дослідження у Словаччині – унікальний досвід для ДДУВС

Новини університету

На базі юридичного факультету Університету Матея Бела у Банській Бистриці триває наукова розвідка завідувача кафедри фінансових та стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Дмитра Санакоєва. Можливість проведення дослідження у Словаччині стало можливим завдяки перемозі науковця у відборі за Національною стипендіальною програмою уряду Словацької Республіки. Тематика дослідження пов’язана із профілем кафедри та здійснюється у межах загальноуніверситетської теми «Протидія організованій злочинній діяльності в Україні: проблеми теорії та практики».

У рамках візиту відбулася зустріч з заступницею декана з наукової роботи та досліджень Монікою Нємєтовою та заступницею декана з міжнародних зв’язків, розвитку та маркетингових комунікацій Любіцею Сакторовою. У ході перемовин словацькі колеги презентували діяльність факультету, окреслили пріоритетні напрямки наукової роботи та здійснення наукових досліджень. Окрему увагу було зосереджено на можливостях співпраці університетів за програмою Erasmus+, презентовану адміністратором Яною Хубачековою.

Також було презентовано створений на базі юридичного факультету Центр кримінологічних та криміналістичних досліджень, де функціонують три лабораторії: лабораторія судових експертиз; лабораторія профілактики та попередження екологічних злочинів; лабораторія кіберкримінології та віктимології.

Дмитром Санакоєв у свою чергу презентував напрямки науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт ДДУВС. Окремо зупинився на здобутках навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем протидії організованій злочинності та корупції, наголосивши на можливостях подальшої плідної наукової співпраці та участі у спільних науково-практичних заходах.

Зазначимо, програма стартувала 20 вересня. Запланований термін наукового стажування – 4 тижні. За словами науковця, безпосередня взаємодія у збиранні емпіричної бази (опрацювання статистичних даних МВС Словаччини, судових вироків, фахової літератури та наявних наукових студій тощо) здійснюється за активного сприяння науково-педагогічних працівників кафедри кримінального права, кримінології, криміналістики та судових дисциплін, зокрема доцента цієї кафедри, заступника директора Центру кримінологічних та криміналістичних досліджень Адріана Вашко.

Результати проведеної роботи буде презентовано у вигляді аналітичного звіту та заплановано включити до розділу «Міжнародний досвід протидії організованій злочинності» за загальноуніверситетською темою ДДУВС.

 

 


433