У їхніх малюнках – усвідомлення значення уроків історії для сьогодення

Новини університету

Творчий конкурс малюнків на тему «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності» завершився у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

За словами завідувачки відділу виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи Наталії Карнаух, творчий конкурс організували з метою пошуку і підтримки талановитої молоді, залучення її до вивчення та дослідження історії Голокосту.

Курсантка факультету стратегічних розслідувань Діана Шамша своїм малюнком хотіла вшанувати пам‘ять мільйонів несправедливо загиблих людей. «На аркуші зображено контраст між яскравим життям звичайних людей та стражданнями євреїв. У центрі – «руки справедливості» розривають ці межі та намагаються відкрити очі іншим, допомогти побачити ці каторги, зняти нарешті рожеві окуляри», – розповіла авторка малюнку.

Жертва-мати з дитиною на руках – символ Голокосту. Так відтворила тему геноциду єврейського народу в часи Другої світової війни у своєму малюнку студентка юридичного факультету Анастасія Тараненко.

«Очі матері зображені пустими, тому що вони бачили жахливі картини людської жорстокості: невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею та багато інших жахіть тих часів. Переборовши страх, мати захищає свою дитину, що є символом переродження єврейського народу, який пережив величезну несправедливість щодо своєї нації», – розповіла основну ідею свого малюнку Анастасія.

Варто зазначити, що до участі у конкурсі долучилися курсанти та студенти всіх факультетів. Всього – 28 малюнків, виконаних у різних техніках.

 

 


1 328