Cолодощі та квіти зігріли душі і серця

Новини університету

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Аби нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої верстви суспільства курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вітали містян пенсійного віку просто на вулицях Дніпра.

Волонтери та волонтерки закладу бажали перехожим гарного настрою та свої привітні посмішки. Винуватцям же свята дарували квіти та солодощі.

Пані Лариса була приємно здивована такому щирому привітанню. «Навіть не знала, що є такий день, коли тобі висловлюють повагу та говорять «спасибі» за життя, досвід, мудрість. Хочу подякувати курсантам, які знайшли час поздоровити старше покоління та подарувати йому радість. Увага з боку молоді додає оптимізму та віри у завтрашній день», – говорить жінка.

Курсантка 4 курсу факультету органів досудового розслідування Анастасія Чечель переконана, що піклування про людей похилого віку – справа всього суспільства.

«Сьогоднішній день – це хороша нагода пильніше зосередитись на проблемах літніх людей, ще раз засвідчити повагу молоді до них. На жаль, так складається життя, що не всі люди похилого віку мають дітей чи онуків, які змогли би доглянути та потурбуватися про те, щоб старенькі були забезпечені всім необхідним. І саме в таких випадках небайдужість оточуючих вкрай необхідна», – зауважила Настя.

Вітаючи літніх людей, волонтери бажали, щоби осіння пора, в яку вони вступили, була світлою та ласкавою, сповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких.

Учасники акції переконані, що світ змінюється через любов та турботу до ближнього, тому закликають усіх студентів Дніпра не бути байдужими та долучатися до ініціатив волонтерського центру ДДУВС.

 

 


544