Новий рівень співпраці між ДДУВС та Республікою Казахстан затверджено офіційно!

Новини університету

Меморандум про співпрацю було укладено між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Почесним консульством Республіки Казахстан у м. Дніпрі. Підписантами з обох сторін виступили ректор полковник поліції Андрій Фоменко та Почесна консулка Інна Медяник. Більше про результати зустрічі – у матеріалі.

До обговорення перспектив співпраці також долучилися проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця Почесної консулки Республіки Казахстан у м. Дніпро Наталія Бут.

Як зазначив ректор Андрій Фоменко, ДДУВС – є провідним закладом юридичного спрямування у регіоні, а серед його фахівців – науковці, які глибоко і фахово працюють в різних напрямах.

«Унікальність нашого закладу освіти в тому, що університет включає в себе два ключових напрями підготовки кадрів: силовий та цивільний. Ми маємо потенціал для розвитку та закріплення ділових відносин, а тому запрошуємо практиків із Казахстану для обміну досвідом та напрацювань, які дозволять прискорити динаміку розвитку нашого співробітництва та принести знакові результати», – підкреслив Андрій Євгенович.

Проректорка ДДУВС Лариса Наливайко додала, що університет наразі співпрацює із понад 20 країнами у різноманітних форматах: круглі столи, форуми, лекції, семінари, а також грантові програми, які реалізуються на європейському рівні.

«Республіка Казахстан – стратегічний партнер для Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, адже ми вже активно співпрацюємо. Так, спільно з Академією правоохоронних органів при Генеральній прокураторі Республіки Казахстан ми ініціювали спільні проєкти, дослідження, а також підвищення кваліфікації аспірантів і докторантів. Наші викладачі є запрошеними у якості іноземних консультантів для науковців закладу», – зауважила Лариса Романівна.

Представники ДДУВС також запропонували колегам із Казахстану відкрити на базі університету Центр Казахстанського права, який стане наступним етапом налагодження тісної співпраці.

Почесна консулка Республіки Казахстан у м. Дніпро Інна Медяник підтримала ініціативи керівництва університету.

«Ми із задоволенням розглянемо різні варіанти проведення спільних заходів та готові обговорити пропозиції для результативного співробітництва у подальшому», – підкреслила Інна Сергіївна.

У рамках укладеного меморандуму про співпрацю між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Почесним консульством Республіки Казахстан у м. Дніпрі передбачається проведення наукових та освітніх проєктів, заходів, а також реалізація спільних ініціатив.

 

 


705