Міжнародна співпраця за програмою академічної мобільності в дії!

Новини університету

Завідувач кафедри фінансових та стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Дмитро Санакоєв разом із доцентом кафедри кримінального права, кримінології, криміналістики та судових дисциплін, доктором філософії у галузі права Університету Матея Бела у Банській Бистриці (Словаччина) Адріаном Вашко провели бінарне заняття для студентів 1 курсу магістратури юридичного факультету з дисципліни «Пенологія».

Під час заняття Дмитро Санакоєв презентував особливості функціонування державної кримінально-виконавчої системи України та її структурних підрозділів: Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та Державної установи «Центр пробації». Також викладач розповів про особливості утримання осіб в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах. Матеріал було проілюстровано статистичними даними з результатів щорічного дослідження Ради Європи «Тюремне населення-2021». У ході презентації спікер провів порівняльний аналіз показників між країнами Європи в цілому, України та Словаччини зокрема.

На завершення Дмитро Санакоєв окреслив загальний стан злочинності та протидії їй на території України, зокрема у місцях позбавлення волі. Навів позитивні приклади з практики притягнення до кримінальної відповідальності за фактами умисного встановлення та поширення злочинного впливу, а також вчинення дій, що дезорганізують роботу установи виконання покарань.

 

 


531