Публічна безпека у новому форматі

Новини університету

Друга хвиля поліцейських-спецпризначенців успішно закінчила цикл тренінгів за програмою «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за Скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів». Цього разу аспекти урегулювання масових конфліктів вивчали 70 правоохоронців.

Основи відомої в Європі концепції викладає спеціалізована команда тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії, експерти Консультативної місії Європейського Союзу та Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів в Україні, а також представники Національної поліції України.

Упродовж тренінгу учасники вивчали ключові аспекти забезпечення публічної безпеки. Зокрема розглядали психологію натовпу та управління ним, особливості роботи поліції діалогу, концепцію громадського порядку тощо.

Нові навички правоохоронці відпрацьовували на спеціальних симуляціях, до участі в яких були залучені курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

За результатами семінару-тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Зазначимо, що цикл тренінгів із забезпечення громадського порядку та публічної безпеки триває на базі ДДУВС. Надалі також передбачається проведення семінарів безпосередньо для майбутніх тренерів.

 

 


525