Розвінчуємо міфи, долаємо стереотипи: яким був міжрегіональний телеміст?

Новини університету

«Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе» – за такою назвою сьогодні в Києві вперше відбулася Міжрегіональна конференція-телеміст за участі представниць і представників правоохоронних органів, фахівців у сфері гендерної рівності, миру та безпеки, а також міжнародних партнерів. На чому саме зупинили увагу, та які практичні рекомендації виокремили, – далі.

Захід відбувся за ініціативи Української асоціації представниць правоохоронних органів та Un Women.

Конференція-телеміст транслювалася наживо з 5 міст України: Києва, Кривого Рогу, Полтави, Маріуполя та Львова. До заходу долучилося понад 500 учасників з усієї країни та 20 спікерів. Модераторкою стала заступниця міністра – голова правління Української асоціації представниць правоохоронних органів Катерина Павліченко.

У ході конференції спікери обговорили виклики та перешкоди, з якими стикаються жінки-правоохоронниці під час роботи та несення служби, а також визначили шляхи та поділилися досвідом їх подолання. Зокрема учасники презентували власні історії успіху та надали свої практичні рекомендації.

До обговорень долучився міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, Надзвичайна і Повноважна Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал, Голова офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли ректор полковник поліції Андрій Фоменко, проректорка Лариса Наливайко, а також 70 науково-педагогічних працівників закладу.

«Зміна ставлення та збільшення рівня довіри до правоохоронних органів можлива та відбувається, в тому числі й через присутність жінок у правоохоронних органах. Завжди питання присутності жінки, до прикладу у патрульній поліції – це більше на вирішення конфлікту, а не на його загострення. Тому створення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах – одне з пріоритетних завдань у Міністерстві внутрішніх справ України», – зауважив міністр.

У рамках конференції-телемосту відбулася дискусія «Виклики і перешкоди в діяльності жінок-правоохоронниць», а також практичні тренінги та майстер-класи з питань стресостійкості, протидії стереотипам та дискримінації.

Серед спікерів та тренерів, які працювали на локаціях – учасниця миротворчих місій Алла Ралко, заступниця начальника управління превентивної діяльності Жанна Ахиджанян, професор кафедри менеджменту Львівського державного університету внутрішніх справ Зінаїда Живко, Президентка ГС «Спілка жінок України» – Посол Миру Леокадія Герасименко та інші.

Одним зі спікерів став завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ДДУВС, тренер-інструктор Національної поліції України Кирило Недря. Фахівець презентував доповідь на тему «Позастатеве розуміння поняття «захист» і «захисник»».

Зазначимо, що співпраця Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з громадською організацією «Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО)» та UN Women (ООН Жінки) підтримується з 2019 року. Так, у 2020 році проректорка ДДУВС Лариса Наливайко була обрана членом правління організації, а представники ДДУВС увійшли до її складу.

 

 


552