Дітлахи у ролі поліцейських: курсанти ДДУВС влаштували для малечі цікавий квест!

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ напередодні Дня захисників та захисниць України відвідали Центр соціальної підтримки дітей «Довіра». Майбутні правоохоронці провели для дітлахів спортивну естафету «Веселі старти».

Ініціаторами заходу стали курсанти 2 курсу факультету органів досудового розслідування.

Хлопці та дівчата провели з малечею бесіду щодо того, хто такий поліцейський та чим займається, які обов’язки та повноваження має, які підрозділи існують в Національній поліції України, що входить до екіпірування правоохоронця, який виходить на чергування тощо. Діти також дізналися, що включає в себе алгоритм дій поліцейського, який прибув на місце подій, як надавати домедичну допомогу непритомній особі та інше.

Усі здобуті знання малеча мала змогу застосувати у подальшому проходженні поліцейського квесту, який організували для них курсанти. У рамках даного квесту дітлахи відчули себе у ролі правоохоронця.

Діти навчалися аналізувати матеріали з відеокамер спостереження, на яких «вчинялося правопорушення» одним із курсантів, «виїжджали» на місце події та проводили його огляд, моделювали надання домедичної допомоги потерпілому, здійснення пошуку правопорушника та його затримання. Усе це відбувалося під наглядом курсантів.

Як розповідають майбутні слідчі, вражень від візиту до центру залишилося дуже багато, адже розуміють, що влаштували для малечі захоплюючу пригоду та можливість відчути себе справжніми детективами.

«Діти із задоволенням вчилися навичкам, які передавали їм курсанти. Атмосфера була чудовою, ми відчували щире тепло, бачили посмішки та радість малечі від того, що ми влаштували їм таку естафету», – поділилася враженнями курсантка факультету органів досудового розслідування Вероніка Козирь.

 

 


325