У День захисника України курсанти урочисто присягнули на вірність українському народові

Новини університету

Сьогодні, 14 жовтня, 491 першокурсник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ урочисто склав Присягу працівника поліції. Разом із курсантами клятву кадета проголосили хлопці та дівчата, які в цьому році вступили до Молодіжної поліцейської академії.

Привітати та розділити важливу мить прибули не лише батьки й близькі курсантів та кадетів, а й почесні гості – заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, заступник начальника – начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області майор поліції Володимир Богоніс, т.в.о. заступника начальника ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Вадим Малига, начальник відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко, заступник прокурора Дніпропетровської обласної прокуратури Сергій Спільник, заступник начальника управління зі служби Центрального територіального командування полковник Андрій Димихін, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дмитро Кудрявцев, начальник оперативного відділу Територіального управління державного бюро розслідувань у м. Полтава полковник ДБР В’ячеслав Матвієнко, архієпископ Дніпровський і Криворізький, керуючий Дніпровською єпархією Православної церкви України Владика Симеон.

Першим до присутніх звернувся ректор університету полковник поліції Андрій Фоменко: «Присяга приймається раз і на все життя і є незабутньою подією в долі людини, свідченням її життєвого вибору, свідомого ставлення до професії, урочистої обіцянки віддано служити нашій державі. Ви приймаєте Присягу в День захисників та захисниць України, День Українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці, тому сьогоднішні свята – це данина поваги до наших героїв – захисників Батьківщини, вшанування козацької доблесті та звитяги».

Ректор побажав першокурсникам, щоби їх завжди надихав гідний вибір професії, патріотичний дух та прагнення до самовідданої праці на благо України.

І ось вона – найочікуваніша та хвилююча мить. Курсанти зачитують текст Присяги працівника Національної поліції України. За урочистим ритуалом захоплено спостерігають батьки та рідні першокурсників.

Після проголошення Присяги керівництво університету та почесні гості вручили майбутнім поліцейським спеціальні жетони.

Далі на присутніх чекала ще одна важлива традиція – вшанування пам’яті загиблих правоохоронців та покладання квітів до меморіалу загиблих правоохоронців.

До юних правоохоронців звернувся заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров: «Хочу привітати всіх із цим визначальним святом та надзвичайно важливим днем для кожного з вас. Пам’ятайте, у який день і рік ви складаєте цю Присягу. Це і свята, які сьогодні відбуваються, це і 30-та річниця незалежності нашої держави. Тому цей день має бути для вас іще більш важливим та визначальним. Хтось із вас народився та виріс у родині поліцейського й продовжує славні традиції, для когось це перший вибір. Але я впевнений, що це свідомий вибір кожного з вас, і ви будете гідно виконувати ті завдання, які покладаються на вас не тільки керівництвом Міністерства внутрішніх справ, Національною поліцією, а в першу чергу народом України».

Також заступник глави відомства зачитав вітання від імені міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та нагородив кращих працівників закладу.

Відомчу заохочувальну відзнаку нагрудний знак «За відзнаку в службі» отримали провідний фахівець факультету стратегічних розслідувань підполковник поліції Валерій Шульга, доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету превентивної діяльності майор поліції Станіслава Миронюк, провідний фахівець факультету кримінальної поліції Світлана Крупа. Грамотою Міністерства внутрішніх справ нагороджений провідний фахівець факультету превентивної діяльності капітан поліції Дмитро Козак. Подяку Міністерства внутрішніх справ оголошено заступникові декана факультету органів досудового розслідування майору поліції Андрію Андрєєву.

За доброю православною традицією архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон благословив першокурсників у нове життя.

На урочистості завітали учні КЗ «Середня загальноосвітня школа № 30» Кам’янської міської ради. Клятву члена громадської організації «Молодіжна поліцейська академія» проголосили 29 кадетів. Юнаки та дівчата пообіцяли бути гідними громадянами України, чесними, справедливими і вимогливими до себе та своїх товаришів, бути надійною опорою рідним і близьким, поважати старших, проявляти турботу до молодших, дорожити довірою друзів.

Посвідчення члена поліцейської академії школярам вручили заступник міністра та ректор університету.

Оригінальними показовими виступами присутніх вітали учасники художньої самодіяльності університету та духовий оркестр.

Переповнені емоціями, горді та щасливі, під акомпанемент духового оркестру курсанти пройшли урочистим маршем. З важливою подією першокурсників щиро привітали рідні та друзі.

 

 


1 298