Курсанти наздогнали та затримали крадія

Новини університету

Курсанти факультету досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Владислав Лавроненко та Микола Малюченко затримали зловмисника, який поцупив у супермаркеті «Varus» пляшку пива та продукти харчування. Інцидент стався 21 жовтня у Дніпрі неподалік ТРЦ NEO PLAZA.

Після занять другокурсники прямували до гуртожитку, як раптом помітили, що співробітник супермаркету намагається наздогнати чоловіка, який не оплатив товар.

Майбутні правоохоронці зреагували миттєво та чимдуж кинулися вслід за зловмисником. Наздогнали вже через 300 метрів та затримали. Далі оперативно викликали поліцію та знаходилися поряд до її прибуття. Зі слів працівника супермаркету та курсантів патрульні зібрали початковий матеріал і передали його до відділу поліції.

На думку курсантів, цей вчинок – ніщо інше, як професійний обов’язок. За їхніми словами діяли рефлекторно, так, як мав би вчинити кожен свідомий громадянин.

«Вступивши до університету, одягнувши форму, ми взяли на себе важливий для суспільства обов’язок – захищати громадян. Я прагну, аби в країні, де живу я та моя родина, було безпечно, саме тому я прийшов на службу в поліцію», – говорить Владислав.

Юнаки переконані, що цей перший досвід затримання зловмисника стане корисним для їхньої роботи в майбутньому.

 

 


376