Навчання у ДДУВС та ХНУВС за програмою академічних обмінів стартувало!

Новини університету

Реалізацію програми академічних обмінів розпочато між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Харківським національним університетом внутрішніх справ. Курсанти слідчих факультетів обох вишів розпочали навчання.

Нагадаємо, що спільна заявка ХНУВС та ДДУВС стала однією із переможців програми «Студентська Академічна Мобільність (САМ) Україна». Для участі у національному проєкті за результатами конкурсу було відібрано по 10 курсантів від кожного університету.

Варто зазначити, що практика обміну курсантами між закладами освіти системи МВС є новою. Вперше у програмі академічного обміну «САМ Україна» беруть участь саме відомчі виші.

Наразі здобувачі – повноправні курсанти приймаючих університетів. Вони ходять на лекції, живуть у гуртожитках, беруть активну участь у житті закладів освіти. Обмін застосовує систему трансферу кредитів ЄКТС, тож курсанти не повинні навчатися за програмою двічі або складати додаткові іспити.

За словами кураторів університетів-учасників, основна мета таких програм – обмін досвідом, розвиток та удосконалення освітніх програм.

На фото – курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: Аміна Бандій, Тетяна Бублік, Анастасія Давиденко, Олексій Кашперський, Аліна Лукомська, Арем Ляшенко, Богдан Остапенко, Тетяна Федченко, Микита Шурганов та Антоніна Янкова.

На фото – курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ: Олексій Коваленко, Назарій Комісаров, Крістіна Моргай, Катерина Рябенька, Микита Нестеренко, Анна Терела, Дарія Ткачова, Андрій Топчій, Володимир Урбан та Данііл Юр’єв.

Заняття проходить у криміналістичному кабінеті ДДУВС.

Викладачі ДДУВС разом із курсантами ХНУВС відпрацьовують симуляції надання домедичної допомоги на спеціальних тренувальних манекенах.

Про перебіг навчання за програмою академічних обмінів ми будемо інформувати у наступних матеріалах. Тож, слідкуйте за нашими новинами та дізнавайтеся враження учасників.

 

 


867