Як працює «Поліна»? У ДДУВС провели практичне заняття за участю представників мобільних груп

Новини університету

Майбутні випускники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – курсанти 4 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань ознайомилися з роботою поліцейських мобільних груп реагування на факти домашнього насильства.

Зі здобувачами проведено практичне заняття з дисципліни «Адміністративна діяльність Національної поліції» за участі поліцейських сектору реагування на факти домашнього насильства м. Дніпро старшого інспектора поліції капітана поліції Дарії Попової, інспектора поліції старшого лейтенанта Павла Локтя та інспектора поліції Єгора Бочарова. Тема заняття – «Форми та методи діяльності Національної поліції. Поліцейські заходи».

Заняття проходило в інтерактивній класній кімнаті за участі старшого викладача кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Миколи Репана.

У ході навчання курсанти ознайомилися з основними завданнями мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства. Зокрема, дізналися, як проводиться профілактична робота з кривдниками та надається допомога постраждалим особам. Зокрема, більш детально зупинилися на питанні досягнення системи закритого циклу – коли особа отримує комплексний захист: оперативну реакцію після звернення на лінію 102, конфіденційність, професійних працівників, супровід до безпечної інфраструктури, надання потрібної медичної, психологічної та правової допомоги.

У ході заняття курсанти спільно з практичними працівниками відпрацювали ряд типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності поліції при запобіганні та протидії домашньому насильству.

 

 


781