Поліцейські полку особливого призначення Дніпропетровщини завершили навчання за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки та отримали сертифікати

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості, присвячені завершенню підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів. 210 спецпризначенців отримали сертифікати про закінчення навчання за програмою Консультативної місії Європейського Союзу.

За результатами навчань відібрано 40 кращих кандидатів для участі у тренінгах для тренерів, які розпочнуться на базі ДДУВС вже 1 листопада 2021 року. Про це у ході своєї промови повідомив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він побажав поліцейським успіхів, натхнення, а також повертатися додому цілими та неушкодженими.

«Хотів би подякувати Консультативній місії Європейського Союзу за підтримку, спеціалізованій команді тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії за фахове проведення циклу тренінгів. Організація на кожному етапі була на найвищому рівні. До навчань також залучалися і курсанти нашого навчального закладу, для них це певний досвід, нові вміння та навички, які вони зможуть використати у практичній діяльності», – зазначив ректор.

Зі слів начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковника поліції Ігоря Бабича стало відомо, що Дніпропетровщина – це вже 5 регіон держави, у якому за підтримки міжнародних партнерів, фахівців Королівства Іспанії, проводяться подібні тренінги з забезпечення публічної безпеки під час мирних зібрань.

«Як показала практика ефективність тренінгів доволі висока, і той передовий досвід, який ми переймаємо з країн Європейського Союзу щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час мирних зібрань, дозволяє нам в першу чергу мінімізувати ризики, з якими стикаються наші поліцейські, а громадянам – у повному обсязі реалізувати своє конституційне право на проведення мирного зібрання, виявлення своєї думки, подумів та намірів. Також такий досвід дозволяє мінімізувати присутність поліції і ефективно реагувати на всі випадки порушень під час проведення подібних заходів», – акцентував Ігор Бабич.

Після привітань відбулася церемонія вручення сертифікатів слухачам тренінгу «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів».

До поліцейських полку особливого призначення Дніпропетровщини звернувся голова спеціалізованої команди тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії Фернандо Магро Морос: «Сьогодні особливий день, ми відзначаємо новий крок, який Національна поліція зробила для зміцнення позицій довіри з боку суспільства. Впродовж цих напружених тренувань ми ділилися досвідом та напрацюваннями, щоби відточити безліч різних технік. Я приємно здивований роботою спецпідрозділів поліції у Дніпрі. Офіцери, які зараз знаходяться тут, показали професійні здібності та виняткове ставлення до виконання службового обов’язку».

 

 


1 175