Вакцинація в університетах: якою була пресконференція у «МОСТ-ДНЕПР»

Новини університету

Темпи, особливості та законодавчі аспекти вакцинації від Covid-19 в університетах обговорювали сьогодні під час пресконференції в інформаційному агентстві «МОСТ-ДНЕПР». У заході взяли участь начальник відділу кадрового забезпечення ДДУВС майор поліції Андрій Іваниця та адвокатка Майя Сергеєва.

У рамках пресконференції на тему «Як проходить вакцинація у закладах вищої освіти Дніпропетровської області» результатами роботи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поділився Андрій Іваниця. Так, спікер зазначив, що навчальний процес для курсантів у закладі триває, адже майже 97% з них вакцинувалися.

«У нас наразі є можливість працювати в очному форматі, але курсанти 1 курсу перебувають на дистанційному навчанні. Що стосується студентів, то маємо трішки іншу ситуацію: вакциновано близько 23%. Саме тому для студентів запроваджено дистанційне навчання», – зауважив Андрій Володимирович.

Щодо працівників закладу спікер зазначив, що у ДДУВС вакциновано близько 97% осіб, а вакцину не отримали лише ті, хто мають тимчасові чи постійні медичні протипоказання та відповідне документальне підтвердження.

«Ми рекомендуємо вакцинуватися, але нікого не змушуємо. Серед студентів та їх батьків наразі продовжуємо проводити роз’яснювальну роботу», – додав Андрій Іваниця.

 

 


548