У ДДУВС до Дня української писемності та мови писали радіодиктант!

Новини університету

Знакове для країни свято у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відзначали 21-им радіодиктантом національної єдності. Свою грамотність та знання рідної мови перевіряли представники всіх курсантських та студентських факультетів, а також працівники закладу.

Захід проходив із цілковитим дотриманням карантинних норм. Студенти, які перебувають на дистанційному навчанні, мали змогу підключитися онлайн.

Цього року флешмоб знову вийшов за межі радіоформату й транслювався на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного. Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту став письменник Юрій Андрухович.

Своїми враженнями від участі у всеукраїнському флешмобі поділилася курсантка факультету превентивної діяльності Олександра Коваленко.

«Вирішила долучитися до написання радіодиктанту, адже це зовсім новий формат роботи. До того ж, дуже цікаво оцінити власні знання, побачити конкретний результат. На мою думку, всеукраїнський диктант взагалі єднає народ: навіть на початку ефіру нас підключилося близько 27 тисяч! Ми всі разом, кожен у своєму куточку держави, писали диктант рідною мовою».

Курсантка додає: навіть своїх друзів залучила до заходу.

«Участь у всеукраїнському флешмобі з написання радіодиктанту – це значний внесок у популяризацію української мови серед громадян. Я особисто пишаюсь тим, що спробувала», – розповіла Олександра.

Зазначимо, що усі надіслані роботи буде перевіряти спеціальна фахова комісія. Автори робіт, написаних без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

 

 


291