Майстер-клас і відкрите заняття з англійської мови: ДДУВС продовжує традицію залучення іноземних представників

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся незвичайний захід – майстер-клас для викладачів та відкрите заняття з англійської мови для курсантів одночасно.

У ДДУВС вже стало традицією залучати практичних працівників поліції, зокрема представників іноземних держав, до навчального процесу. Цього разу кафедра українознавства та іноземних мов вдалася до мультидисциплінарного підходу, запросивши Максиміліана Хісинга, тренера спеціалізованої команди тренерів з питань забезпечення публічного порядку Консультаційної місії Європейського Союзу (КМЄС), який одночасно є і практичним працівником поліції Федеративної Республіки Німеччина, і викладачем англійської та французької мов.

Гість університету розповів курсантам про особливості роботи поліції Німеччини, як навчаються їхні колеги на бакалавраті, як потрапити до міжнародних місій та зробив акцент на важливості вивчення англійської мови не лише в країнах ЄС, а в будь-якому куточку планети.

«Ми живемо у відкритому світі і як поліцейські маємо справу з абсолютно різними людьми. Ви можете бути впевнені, що людина, яка звертається до вас за допомогою, володіє українською мовою? У будь-який момент до вас може звернутися іноземець, і вашою спільною мовою може бути лише, наприклад, англійська. Тому знання іноземних мов у наш час – це не привілей, це необхідність», – звернув увагу курсантів пан Хісинг.

Водночас Максиміліан влаштував справжній майстер-клас для викладачів англійської мови ДДУВС з методик викладання іноземних мов майбутнім поліцейським. Він розкрив секрети мотивування здобувачів вищої освіти в аспекті вивчення англійської мови, поділився методиками подання граматичних правил, відпрацювання професійної лексики та презентував методичні матеріали, якими користується сам у своїй професійній викладацькій діяльності.

Виступ гостя викликав живий інтерес аудиторії та жваву дискусію як щодо особливостей роботи німецької поліції, так і щодо дієвих методів вивчення англійської мови.

Після завершення заняття та майстер-класу Максиміліан Хісинг висловив всім присутнім свою вдячність за інтерес та активність, а курсанти та викладачі щиро подякували гостю за обмін досвідом та натхнення у вивченні англійської мови.

 

 


384