Підсумували результати програми з академічної мобільності!

Новини університету

Результати програми міжрегіональної академічної мобільності «САМ Україна» та враження від навчання обговорили курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із ректором полковником поліції Андрієм Фоменком. Якою була зустріч, далі докладніше.

Курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції поділилися з очільником закладу власними враженнями та ідеями щодо вдосконалення навчального процесу, реалізації нових наукових перспектив тощо.

Як зазначив ректор Андрій Фоменко, програма з академічної мобільності – це унікальний проєкт, який реалізовується вперше в історії ДДУВС. Його ключовою метою є впровадження у навчальний процес прогресивних форматів підготовки.

«Реалізація цієї програми у подальшому передбачає обмін не тільки курсантами, а й викладачами. Пам’ятайте, для того щоби досягти конкретних результатів, необхідно вміти виходити з зони комфорту. Ви маєте можливості отримувати досвід, брати участь у різноманітних конференціях, тренінгах, проєктах. Кожен обмін знаннями з колегами та досвідченими наставниками – це важливий етап вашого професійного становлення. Дуже хочеться дізнатися про враження від реалізації нової програми безпосередньо від її учасників», – зауважив Андрій Євгенович.

У свою чергу курсанти-слідчі подякували за цінний досвід та розповіли про особливості навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ.
Так, хлопці та дівчата презентували особливості організації служби у закладі, можливості для навчання за кордоном, систему оцінювання, яка діє у ХНУВС, а також ключові формати підготовки, які в дечому відрізняються від системи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Ректор додав, що умови для навчання постійно вдосконалюються.

«Ми вже працюємо над зведенням полігону для фіксації курсантами ДТП. Невдовзі саме тут ви з застосуванням справжніх транспортних засобів зможете відпрацьовувати дії поліцейського при оформленні дорожньо-транспортної пригоди. До того ж наразі ви як слідчі починаєте вивчати, як працювати з Єдиним реєстром досудових розслідувань, а це безпосередній напрям вашої професійної діяльності. У нашому закладі ви також маєте змогу паралельно навчатися за двома спеціальностями. Ми забезпечуємо всі необхідні умови для навчання. Головне – ваше бажання здобувати цінні знання та відточувати навички», – акцентував увагу ректор.

Нагадаємо, що упродовж місяця курсанти-слідчі з ДДУВС Аміна Бандій, Тетяна Бублик, Анастасія Давиденко, Артем Ляшенко, Олексій Кашперський, Микита Шурганов, Аліна Лукомська, Богдан Остапенко, Тетяна Федченко та Антоніна Янкова навчалися за програмою академічних обмінів у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

 

 


571