Розширюємо знання про бойові види мистецтв

Новини університету

Семінар-інтенсив з бразильського джиу-джитсу відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. До закладу освіти завітав володар коричневого поясу, багаторазовий чемпіон України, чемпіон та призер Європи з джиу-джитсу Володимир Кореняк.

Захід був організований з метою розвитку студентського клубу єдиноборств ДДУВС та популяризації різних видів єдиноборств у курсантсько-студентському середовищі.

Близько 30 здобувачів вищої освіти прийшли на зустріч із титулованим спортсменом. Модераторами семінару виступили завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки Віктор Богуславський та старший викладач Олександр Журавель.

У ході зустрічі Володимир Кореняк розповів про особливості бразильського джиу-джитсу – вид бойових мистецтв, у якому особлива увага приділяється больовим та задушливим прийомам.

«Тут немає ударів, але ви розумієте, як керувати своїм тілом і тілом опонента в критичній ситуації. Мета бразильського джиу-джитсу змусити суперника здатися та підкоритися позиції з больовими або задушливими прийомами», – розповів спортсмен.

Також зі слів пана Володимира курсантам стало відомо, що часто бразильське джиу-джитсу порівнюють із шахами на килимі: «Чим краще ти знаєш комбінаційний ряд, тим більше можеш протистояти опоненту».

Окрім цього, спортсмен продемонстрував курсантам основні прийоми презентованого виду бойових мистецтв.

 

 


528