Підвищуємо правову обізнаність населення!

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із діючим працівником поліції провели інформативну бесіду зі школярами щодо профілактики підліткової злочинності.

З учнями Навчально-виховного комплексу № 103 спілкувалися заступник декана факультету органів досудового розслідування Андрій Андреєв, старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології Світлана Корогод, а також працівник сектору кадрового забезпечення Дніпровського районного управління ГУНП в Дніпропетровській області Юрій Паланичка.
Для школярів влаштували інформаційне заняття з профілактики підліткової злочинності, недопущення випадків вживання, зберігання та розповсюдження наркотичних засобів, шляхів уникнення шахрайських пасток. Упродовж бесіди зокрема обговорили причини скоєння найпоширеніших злочинів серед підлітків, а також визначили відповідальність згідно з Кримінальним кодексом України.
Спікери ознайомили школярів із професією правоохоронця, розповіли, як стати поліцейським та презентували ключові напрями підготовки курсантів у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

«Спочатку здається, що ніякого ентузіазму учні не проявляють. Але коли тема бесіди максимально наближена до реалій сьогодення, в їхніх очах спалахує цікавість. Школярі уважно слухали, коли діючий працівник поліції розповідав їм про конкретні випадки правопорушень, які були скоєні у тих районах, де вони проживають. Якщо така зустріч хоча б раз врятує підлітка від скоєння злочину, вбереже життя або здоров’я, ми зі своїм завданням впоралися», – розповідає Андрій Андреєв.

 

 


450