Вища освіта без стресів в умовах карантину

Новини університету

Адаптуватися до навчального процесу у дистанційному форматі, знизити психологічне напруження та підвищити мотивацію курсантів до покращення успішності. Такі завдання вирішують психологи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у ході занять з курсантами-першокурсниками, які навчаються вдома.

За словами працівників відділення психологічного забезпечення, дистанційна форма навчання потребує додаткових зусиль від здобувачів вищої освіти та характеризується достатньо великими психологічними навантаженнями. Курсанти обмежені в пересуванні, велику кількість часу перебувають за комп’ютером, в обмеженому просторі. Також вони позбавлені соціальних зв’язків та спілкування.

З метою підвищення психологічних компетентностей та зниження психологічного напруження психологи закладу проводять зі здобувачами вищої освіти спеціальні тренінгові заняття.

Під час групової роботи з психологом, яка проводиться за допомогою платформи ZOOM, першокурсники відпрацьовують відповідні практичні вправи, які допомагають стабілізувати їхній психоемоційний стан. Також у ході занять курсанти отримують поради щодо організації робочого дня та правильного облаштування робочого місця.

У разі виникнення труднощів під час дистанційного навчання, відчуття тривожності чи невпевненості у своїх силах фахівці університету радять звертатися за психологічною допомогою.

Телефони працівників відділення психологічного забезпечення:

(050) 452 22 69, Сергій Вишневський;

(097) 456 07 63, Олена Гура;

(050) 888 36 75, Світлана Стеценко.

 

 


356