На рівні з освітою у ДДУВС – патріотичне виховання!

Новини університету

50 курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ переглянули воєнно-драматичний трилер українського виробництва «Позивний «Бандерас»». Показ кінокартини про події 2014 року у зоні ООС приурочили до Дня Гідності та Свободи, який нещодавно відзначали в Україні.

Патріотичний фільм переглядали курсанти 2 курсу факультету превентивної діяльності під керівництвом фахівця факультету капітана поліції Івана Ткаченка.

Події кінокартини розгортаються у вересні 2014 року перед початком переговорів у Мінську. До рук української розвідки потрапляє інформація про те, що в один із батальйонів проник російський диверсант, який готує на передовій теракт для зриву переговорів. На його пошуки і відправляють українського розвідника з позивним «Бандерас».

Курсанти розповідають: фільм дивилися, не відриваючи поглядів від екрану.

«Особисто я вірю у краще в людях. Вірю в те, що завжди можливе розкаяння, пробачення, спокутування, усвідомлення своїх помилок. Також сподобалося, що в одній із сцен фільму прозвучала пісня Кузьми Скрябіна «Мовчати». Йому теж боліла ця війна: співак ще за життя допомагав воїнам ООС, а його пісні і зараз люблять українці. Саме тому окремо вдячна творцям стрічки за вибір саундтреку», – поділилася враженнями Карина Тухар.

 

 


564