Жінки-лідерки – молоді ДДУВС: «Завжди будьте впевнені у тому, що робите!»

Новини університету

Мотиваційній форум «Жінки-лідерки» сьогодні відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у заході взяло понад 300 учасників в онлайн та офлайн-форматі. Докладніше про форум – у нашому матеріалі.

Долучилися до бесіди представники влади, правоохоронних органів та громадських організацій, науково-педагогічні працівники, студенти та курсанти.

Мотиваційний форум відбувся у рамках акції «16 днів проти насильства» за підтримки Української асоціації представниць правоохоронних органів, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності.

Мета проведення заходу – сприяння розкриттю особистісного і професіонального потенціалу жінок та дівчат, а також мотивації подолання життєвих викликів.

Модераторами стали проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай.

Серед учасників мотиваційної зустрічі – заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, народна депутатка України, членкиня делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Юлія Овчинникова, Почесна консулка Республіки Казахстан у Дніпрі Інна Медяник, засновниця компанії Stekloplast Наталія Єремєєва, співзасновниця Центру сімейного здоров’я та реабілітації «Геліос» Світлана Харківська, президентка Фонду розвитку та інновацій ЖКГ Євгенія Дубінська, співзасновниця Благодійного фонду «Kiddo» Ольга Штамбург, а також приватна нотаріуска Наталія Кошляк.

Під час відкриття заходу проректорка ДДУВС Лариса Наливайко презентувала напрацювання закладу у сфері протидії домашньому насильству та забезпечення гендерної рівності.

В онлайн-форматі до усіх присутніх звернулася заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

«Надзвичайно рада долучитися до Мотиваційного форуму «Жінки-лідерки». Він покликаний надихнути жінок на першість, особистісне зростання та віру в себе. Мені приємно усвідомлювати, що рух жіночого лідерства у правоохоронній системі України сьогодні активно розвивається. Показником цього є щорічне зростання кількості жінок в органах правопорядку, помітне зміцнення їх статусу, а також представленість на керівних посадах», – зазначила Катерина Володимирівна.

Подякувала представникам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за організацію форуму та взяла у ньому активну участь віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Щиро вітаю вашу ініціативу привернути увагу до питання рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, подолання стереотипів та упереджень, мотивації та взагалі відповідального лідерства, зокрема жіночого. Вкрай важливо поговорити про це саме сьогодні, адже 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок. Саме в цей день починається акція «16 днів проти насильства». У ці дні ми говоримо про те, що будь-які форми насильства у громадській чи приватній сферах є порушенням прав людини», – підкреслила Олена Кондратюк.

Зокрема спікерка наголосила на тому, що з задоволенням поспілкувалася із майбутніми правоохоронцями – охоронцями прав і свобод.

«Радію, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ доєднався до глобальної ініціативи. Адже саме в стінах навчальних закладів формується зерно рівності та недискримінації», – додала віцеспікерка Верховної Ради України.

У рамках заходу кожна з запрошених спікерок поділилася власною історією успіху, досвідом та виокремила ключові рекомендації, яких варто дотримуватися на шляху реалізації своєї мети.

Так, Почесна консулка Республіки Казахстан у Дніпрі Інна Медяник зазначила: жіноча роль останнім часом дуже трансформується.

«Зараз життя дарує нам стільки можливостей, що кожна жінка може сьогодні реалізувати себе у будь-якій діяльності. Щодо своєї сфери можу сказати, що 95% її представників – це чоловіки. Я щодня стикаюся зі стереотипами щодо жінок. Проте необхідно завжди бути впевненим у тому, що робиш», – наголосила Інна Медяник.

Із мотиваційним спічем до учасників заходу, зокрема до курсанток закладу звернулася і засновниця компанії Stekloplast Наталія Єремєєва. Вона зауважила, що дівчина у формі правоохоронця – це вдале поєднання «hard» і «soft», а також закликала до діалогу та обміну власними життєвими історіями. Надала спікерка і декілька особистісних порад.

«Якщо ви навчилися «грати в шашки», життя обов’язково змусить Вас «грати у шахи». Вам завжди потрібно розвиватися та діяти, адже життя полюбляє дієслова. Якщо прийшла на думку ідея, запишіть, продумайте і вже завтра зробіть хоча б щось для її втілення у життя. Навіть якщо результат виявиться негативним, це все одно результат», – підсумувала Наталія Єремєєва.

Під час зустрічі студенти та курсанти мали змогу задавати питання спікерам та обговорювати тему жіночого лідерства.

 

 


827