Тренінг у ДДУВС завершено: спецпризначенці отримали сертифікати про опанування європейських принципів забезпечення громадського порядку

Новини університету

Офіційне закриття заключного етапу семінарів-тренінгів за програмою «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за Скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів» сьогодні відбулося у ДДУВС. Сертифікати про успішне закінчення навчань отримали 20 кращих поліцейських територіальних підрозділів поліції особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області.

Участь у нагородженні правоохоронців взяли члени спеціалізованої команди тренерів відділу публічної безпеки Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Юрген Маусбахер, Максимельян Хесінг, Марія Елізабет де Йонг, а також Юрріан Ван Сомерсе.

Із успішним завершенням тренінгу поліцейських привітав Юрген Маусбахер. Він зазначив, що усього 80 офіцерів поліції пройшли тренінг у Харкові, Одесі та Дніпрі.

«Ви всі впоралися із викликами навчання, а тому сьогодні отримуєте сертифікати. Цей тренінг є частиною загального курсу, який має на меті переорієнтацію поліції України. Наразі головною метою є створення сучасної, демократично налаштованої поліції, якій довіряє населення, та яка займає вагоме місце у суспільстві», – зауважив Юрген Маусбахер.

Долучився до церемонії вручення сертифікатів та привітав учасників із завершенням курсу т.в.о. ректора ДДУВС підполковник поліції Олександр Юнін. Він зазначив, що метою проєкту є впровадження у діяльність українських поліцейських кращих європейських практик підготовки правоохоронців.

«Це цінний десятирічний досвід, ефективні принципи, які вже давно вивчено та детально проаналізовано. Правоохоронці-спецпризначенці отримували найкращі рекомендації у сфері забезпечення громадського порядку, а також в цілому реалізації концепції «поліція для народу»», – зауважив Олександр Сергійович.

У рамках заходу усі учасники отримали сертифікати, які вручали Юрген Маусбахер та Олександр Юнін.

Нагадаємо, що цикл тренінгів із забезпечення громадського порядку на основі Скандинавської моделі вперше проходив на базі ДДУВС. Передбачається, що правоохоронці, яких відібрали для навчання у якості тренерів, у подальшому зможуть навчати своїх колег особливостям забезпечення громадського порядку за Скандинавською моделлю.

 

 


684