«Теорія брехні», або як працювати з поліграфом, – дізнавалися від практика курсанти ДДУВС!

Новини університету

Упродовж тижня лекційні заняття для курсантів 2 курсу факультету кримінальної поліції проводив експерт-поліграфолог Національної поліції України. Запрошеним спікером став інспектор відділу моніторингу управління патрульної поліції в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції Сергій Уралов.

Провести для курсантів цикл лекцій спікера запросив завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Кирило Недря.

У рамках занять Сергій Уралов розповідав про історію виникнення та особливості застосування поліграфологічних досліджень в Україні та світі, основні аспекти законодавчого регулювання. Згадував практик і про цікаві випадки з власної практики застосування поліграфа.

Курсанти у свою чергу цікавилися подробицями проведення поліграфологічних досліджень.

Як зазначає курсант 2 курсу Євгеній Калашнік, спілкування з експертом видалося надзвичайно конструктивним.

«Спікер зауважив, що важливим фактором у виявленні неправдивої інформації є не лише якість поліграфа, а й досвід, вміння та професіоналізм поліграфолога. Також ми мали змогу дізнатися про доцільність застосування поліграфа на стадії досудового розслідування кримінальних правопорушень, особливості атестування поліцейських, а також проведення службових розслідувань за участі такого обладнання. Особисто я вважаю, що такі зустрічі є необхідними для якісного оволодіння передовими методиками та технологіями правоохоронної діяльності, задля того аби в майбутньому ефективно виконувати службові обов’язки та своєчасно розкривати злочини», – розповідає курсант.

 

 


442