ДДУВС долучився до обговорення національного дослідження «Розуміння маскулінності та гендерної рівності в секторі безпеки України»

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

30 листопада курсанти, студенти разом із викладачами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до інтерактивної дискусії «Розуміння маскулінності та ґендерної рівності в секторі безпеки України». В обговоренні теми також взяли участь представники Донецького державного університету внутрішніх справ та Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

«Розуміння маскулінності та ґендерної рівності в секторі безпеки України» – це перше національне дослідження, що було проведено за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України. Дослідження здійснювалося за експертної та технічної підтримки структури ООН Жінки в Україні, за фінансової підтримки урядів Швеції та Норвегії, у партнерстві з неурядовою організацією «Promundo-US», Національною академією внутрішніх справ та Київським міжнародним інститутом соціології.

У ході онлайн-зустрічі до учасників звернулася спеціалістка з комунікацій «ООН Жінки в Україні» Ганна Брєдова. Вона акцентувала увагу на меті дослідження, зокрема його важливості для визначення рівня сприйняття жінками та чоловіками в секторі безпеки України ролі чоловіків і жінок у суспільстві.

Під час дискусій були продемонстровані відео, переглянувши які, учасники змогли дізнатися більше про результати дослідження.

Зокрема, здобувачам вищої освіти стало відомо, що дослідження охопило більше ніж 1500 респондентів з-поміж поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України. Головною метою дослідження є розроблення та оновлення політики, що сприяє гендерній рівності в органах системи Міністерства внутрішніх справ України за допомогою аналізу соціалізації респондентів, особливостей їх поведінкових моделей, пов’язаних з впливом гендерних норм та стереотипів.

Онлайн-захід пройшов у формі квізу – до кожного блоку підтем модератор надав запитання та варіанти відповідей. Найактивніші учасники отримали подарунки від організаторів.

 

 


373