Актуалізуємо непрості соціальні питання!

Новини університету

Відкрита зустріч «Роль Уповноваженого з прав людини у превенції насильства у місцях несвободи» відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у рамках акції «16 днів проти насильства». Захід для студентів Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, а також науково-педагогічних працівників організували представники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін.

Зустріч проходила в онлайн-форматі, із повним дотриманням санітарно-протиепідемічних норм.

Серед запрошених спікерів – регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова, регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Оксана Крупій.

Модератором заходу стала доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Алла Демичева.

У рамках зустрічі обговорювалися питання діяльності Уповноваженого щодо захисту прав людини, катування як найбільше порушення прав людини, а також мета і специфіка роботи превентивного механізму, моніторингові візити до місць несвободи та їх результати.

Як підсумували учасники відкритої зустрічі, в Україні гостро постає необхідність запровадження нульової толерантності до насильства в суспільстві, навіть якщо мова йде про місця позбавлення свободи.

 

 


377