У ДДУВС триває кампанія «16 днів проти насильства»

Новини університету

В рамках всеукраїнської акції кафедрою кримінального права та кримінології спільно з представниками ОБСЄ було проведено факультативну годину на тему «Сучасні проблеми запобігання домашньому насильству, насильству за ознаками статі та торгівлі в Україні».

У заході взяли участь курсанти 2-3 курсів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Спікерами виступили – старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології ДДУВС Вікторія Савенко, а також спостерігачі СММ ОБСЕ в Україні: Людівін Естьєн (Франція) та Деніс Янєв (Північна Македонія).

На початку заняття курсанти розглянули види насильства та їх класифікацію. Окремо поговорили на тему міфів і стереотипів щодо домашнього насильства.

У ході лекції здобувачі вищої освіти переглянули відеоролики «Домашнє насильство: що це та яким буває?», «Згода на секс – не складніша, ніж чашка чаю», «Як допомогти постраждалим?», «Планування безпеки постраждалих».

Представники СММ ОБСЄ розповіли про функції та діяльність ОБСЄ, зокрема, місце та роль cпеціальної моніторингової місії в його структурі. Окремо зупинилися на основних положеннях та важливості для України резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

На інтеграції спеціальною моніторинговою місією гендерного аспекту у роботу акцентувала увагу Людівін Естьєн. Зокрема, мова йшла про досвід і внесок жінок у розбудову миру.

 

 


455