Курсанти ДДУВС пройшли тренінг на базі НДЕКЦ МВС

Новини університету

Для курсантів третього курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які мають суттєві успіхи з навчальної дисципліни «Криміналістика», на базі Дніпропетровського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України був проведений тренінг на тему «Техніко-криміналістичне забезпечення судової експертизи: реалії сьогодення».

Вручення сертифікатів відбулося за участі директора Дніпропетровського НДЕКЦ МВС Володимира Коротаєва.

Відточували навички та здійснювали обмін досвідом судові експерти Дніпропетровського НДЕКЦ МВС, науково-педагогічний склад та курсанти ДДУВС у відділах дослідження зброї, дактилоскопічних, трасологічних, ком’ютерно-технічних, телекомунікаційних, почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку документів тощо.

Заняття проходили за участі першого заступника директора центру Тетяни Ревякіної, заступника директора центру – завідувача лабораторії криміналістичних видів досліджень Павла Кумця, доценток кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС Ганни Бідняк та Олени Никифорової.

У рамках навчань фахівці презентували роботу автоматизованих криміналістичних обліків АСБІ «Balscan» та АДІС «Дакто-2000».

Окремий етап тренінгу – відпрацювання учасниками навичок роботи із сучасним обладнанням під час виявлення, фіксації, вилучення та дослідження різноманітних об’єктів (куль, гільз, зброї, вибухових пристроїв, документів тощо). Також у ході заходу було акцентовано увагу на особливостях призначення судових експертиз за різними видами експертних спецільностей.

За результатами тренінгу учасники отримали сертифікати.

 

 


633