Курсанти ДДУВС опановують аспекти професії під керівництвом практиків!

Новини університету

Зустріч курсантів Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції з практиками відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Так, курсанти 2 курсу спілкувалися із начальником відділу служби «102» управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Дніпропетровській області підполковником поліції Костянтином Грабовським.

У рамках бесіди фахівець розповідав про особливості практичної діяльності, а також надавав майбутнім правоохоронцям професійні поради. Розповів поліцейський і про структуру служби «102», її розпорядок роботи, особливості прийому заяв, а також алгоритм дій операторів.

Не лише поговорили, а й конкретні ситуації змоделювали: кожен із курсантів мав змогу відчути себе оператором служби «102» та спробував приймати заяви швидко та ефективно. Усе відбувалося під керівництвом практика.

Окрім цього, зустріч із діючим правоохоронцем відбулася на 3 курсі інституту. Курсанти переймали професійний досвід від співробітника управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки. У ході бесіди обговорювали питання порушення законів та дисципліни слідчими органів досудового розслідування. Були також наведені типові приклади таких ситуацій та відповідних покарань.

Поспілкуватися з діючим практиком мали змогу і курсанти 4 курсу інституту. Запрошеним спікером стала заступниця начальника слідчого відділення відділу поліції Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції Тетяна Краснікова.

Фахівчиня поділилася власним досвідом роботи у різних слідчих підрозділах, ознайомила курсантів із процесуальним порядком проведення обшуку. Курсанти також відпрацювали огляд місця події.

 

 


427