Лицарі Української революції 1917-1921 років: у ДДУВС відкрилася виставка про українське військо

Новини університету

У листопаді-грудні виповнюється 100 років Другого Зимового походу Армії Української Народної Республіки – останньої спроби збройним шляхом повернути втрачену державність. Водночас Україна вшановує у цей період вояків армії УНР, розстріляних біля містечка Базар. Про це розповідає експозиція, відкрита у загальній бібліотеці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Матеріали виставки розкривають маловідомі сторінки історії українського війська. Зокрема, експозиція розповідає про початок становлення українського війська та його організацію.

Працівники бібліотеки переконані, що подібні виставки є вагомими для повернення пам’яті про українське державотворення, а також усвідомлення того, яке значення мають власні збройні сили для збереження держави.

Тематична експозиція у закладі освіти працюватиме до кінця грудня.

Планом заходів університету із відзначення Української революції та вшанування пам’яті учасників також передбачено перегляд документальних фільмів, проведення тематичних лекцій, кураторських годин, вікторин, тренінгів та семінарів.

 

 


413