У ДДУВС відбулася науково-практична конференція «Права людини: методологічний, гносеологічний та онтологічний аспекти»

Новини університету

Традиційно у межах Всеукраїнського тижня права кафедрою теорії та історії держави і права Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спільно з Асоціацією українських правників було проведено Регіональну науково-практичну конференцію «Права людини: методологічний, гносеологічний та онтологічний аспекти», присвячену 73-ій річниці проголошення Загальної декларації прав людини. До участі у заході долучилося понад 90 учасників, серед них науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти, представники органів публічної влади й громадських організації міст Дніпра, Києва, Львова та Чернігова.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулася проректор університету, д.ю.н., професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка відзначила важливість даного заходу, акцентувала увагу на його меті та побажала учасникам плідної й конструктивної роботи.

До вітань приєдналися регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова, декан факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, к.ю.н. Костянтин Бахчев та керівники громадських організацій Дніпропетровщини Станіслав Ковтун і Роман Сердюк, які побажали плідної дискусії щодо удосконалення національних механізмів реалізації, охорони та захисту прав людини.

Під час проведення науково-практичного заходу відбулося урочисте нагородження переможців та призерів конкурсу есе на тему «Теоретико-історична юридична наука: стан і перспективи розвитку», присвяченого видатному правознавцю Богдану Кістяківському, участь у якому взяли студенти закладів вищої освіти України. Грамоти переможцям та призерам конкурсу вручила проректор університету Лариса Наливайко.

У ході конференції завідувачем кафедри Валентиною Боняк презентовано збірку нарисів регіонального круглого столу, присвяченого 100-річчю з дня народження Олійника Петра Олександровича та 55-й річниці з нагоди заснування навчального закладу під назвою «Історія Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в особистостях». Вона наголосила на тому, що це видання започатковує літопис університету в особистостях й сприятиме патріотичному вихованню майбутніх працівників Національної поліції на кращих традиціях минулих поколінь правоохоронців.

Свої доповіді на науково-практичному заході презентували головний науковий співробітник відділу правового забезпечення ринкової економіки Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака НАПрН України, доктор юридичних наук, професор Богдан Деревянко; старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України Наталія Урман; завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олексій Бочковий; доцент кафедри теорії права, конституційного та приватного права Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Демків; доцент кафедри теорії та історії держави і права Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лілія Сердюк та здобувач вищої освіти 3-го курсу Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Артем Герасимов.

 

 


642