Забезпечення публічної безпеки за оновленим принципом: у слухачів магістратури – перші результати!

Новини університету

Охорону громадського порядку за європейськими практиками упродовж двох тижнів опановували на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ слухачі магістратури 2 курсу факультету превентивної діяльності. Сьогодні учасники отримали сертифікати про успішне завершення навчань.

У церемонії офіційного закриття тренінгу взяли участь декан факультету превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев, експерт з питань громадського правопорядку Віталій Нагурянський, а також викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Як зазначив Костянтин Бахчев, пілотний проєкт, реалізований спільно с Консультаційною місією Європейського Союзу, обов’язково знайде своє відображення в освітній програмі, що в подальшому дозволить курсантам проходити посилену професійну підготовку в сфері охорони громадського порядку.

Сертифікати про закінчення курсу слухачам вручали Костянтин Бахчев та Віталій Нагурянський.

Своїми враженнями від курсу поділилися безпосередні учасники.

«Хоча наші викладачі лише нещодавно отримали сертифікати, які дозволяють у якості тренерів викладати європейські практики охорони громадського порядку, відчуття, що вони працюють за цією моделлю 10-15 років. І взагалі у підсумку курсу ми всі розуміємо, наскільки сильнішим тактично є такий напрям підтримання публічної безпеки. Підготовка ж проходила на досить високому рівні», – зазначив слухач магістратури Максим Іванов.

Нагадаємо, що факультативний міждисциплінарний курс «Організація охорони громадського порядку» проходив на базі ДДУВС за підтримки Консультаційної місії Європейського Союзу.

Кращими європейськими практиками ділилися зі слухачами викладачі ДДУВС, які вже пройшли базовий рівень підготовки у німецьких та іспанських колег – представників спеціалізованої команди тренерів з питань забезпечення публічного порядку КМЄС – та мають відповідні сертифікати. Серед них – старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Вадим Фурса, а також викладачі Євген Гіденко та Дмитро Тінін.

У рамках навчань на плацу університету моделювалися типові ситуації взаємодії поліції із натовпом. Так, слухачі магістратури відпрацьовували ключові елементи блокування агресії в натовпі: «розсіювання», «загроза», «близький контрольований супровід».

 

 


519