Молодь ДДУВС долучилася до масштабного міжнародного проєкту!

Новини університету

Курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до міжнародного проєкту «Модель молодіжної Парламентської асамблеї НАТО», організованого Мережею захисту національних інтересів «АНТС», за сприяння Представництва НАТО в Україні. Усього в заході взяло участь понад 100 представників студентської молоді з різних куточків України.

Участь у проєкті взяли курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Марія Носенко, Марія Пяничук, Анастасія Чечель, Кіра Щербина, а також студентка Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Катерина Хмеленко.

Особливістю цього заходу стало відтворення реальної Парламентської асамблеї НАТО за участі комітетів, Президента, Віце-президента, Генерального секретаря, представників держав-партнерів. Для участі у масштабному заході студенти та курсанти прослухали курс лекцій про НАТО. За підсумками дистанційної роботи було відібрано найбільш активних представників молоді, які відвідали основний захід у Києві.

Зокрема Катерина Хмеленко долучилася до колективної розробки резолюції Комітету оборони та безпеки. У складі відібраних команд студентка ДДУВС презентувала свою робочу групу, захищала резолюцію, брала участь в обговоренні та голосуванні.

У рамках заходу також проходили зустрічі учасників з відомими фахівцями та дипломатичними представниками країн-учасників НАТО. Серед них – посол з особливих доручень ЄС та НАТО Олексій Селін, голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО (2018-2019) Оксана Юринець, заступниця Голови Постійної делегації у Парламентській Асамблеї НАТО Соломія Бобровська, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2016-2019) Іванна Климпуш-Цинцадзе, директор Центру документації та інформації НАТО в Україні Вінета Кляйне та інші.

Приєдналися до молодіжної Парламентської асамблеї Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, заступник Глави місії в Посольстві Великої Британії в Україні Ніколас Гаррокс тощо.

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час заходу розповіла учасникам про підготовку України до співпраці з НАТО та наголосила, що робота студентів-учасників є дуже цінною. Спікерка висловила сподівання на продовження проєкту.

До активної молоді з виступами також звернулися відомі громадські та політичні діячі України та іноземних держав: голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Заступник Генерального секретаря Парламентської асамблеї НАТО Руксандра Попа, а також представники Польщі, Великої Британії, США, Латвії.

Упродовж першої в Україні Моделі молодіжної Парламентської Асамблеї НАТО проходила робота студентів в комітетах для напрацювання резолюцій та обговорення питань, пов’язаних зі вступом України до складу Північноатлантичного альянсу.

Окрім цього, у рамках проєкту курсанти та студенти ДДУВС відвідали Київську міську державну адміністрацію та мали можливість поспілкуватися з мером міста Віталієм Кличком. Також ознайомились із методикою голосування депутатів під час засідань.

 

 


706