Пізнавальна та повчальна зустріч зі школярами Дніпра

Новини університету

З правопросвітницькою лекцією та корисним майстер-класом з домедичної допомоги завітали викладачі ДДУВС до учнів КЗО «Ліцей «Сокіл» ДОР».

Науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності: доцент майор поліції Станіслава Миронюк та викладач старший лейтенант поліції Максим Каліман провели заняття для учнів 9-11 класів на тему «Профілактика недопущення вчинення правопорушень неповнолітніми».

Більш детально інструктори з домедичної допомоги зупинилися на обговоренні теми вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітніми.

Крім цього, викладачі ДДУВС продемонстрували навички зупинки критичної кровотечі. Основні прийоми діти повторили самотужки.

«Це був дуже корисний майстер-клас. Такі знання можуть кожному з нас знадобитися у тій чи іншій критичній ситуації. Справа порятунку життя потребує певних знань та навичок, сьогодні ми їх отримали. Особисто у мене виникло бажання зайнятися вивченням теми домедичної допомоги більш ґрунтовно», – розповів учень 11 класу Вадим Пономаренко.

Школярам також показали спеціальні засоби індивідуального захисту. Всі охочі змогли приміряти їх на себе.

 

 


766