Спорт – це прагнення бути кращим і досягати більшого

Новини університету

З таким девізом іде по життю Іван Мартиненко, курсант 2 курсу факультету превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Останній виступ хлопця на Чемпіонаті України з фрі-файту приголомшив всіх та став для нього тріумфальним. Тож про видовищні бої, самовіддачу та непоборну жагу до перемоги йтиме мова у нашому матеріалі.

З чотирьох років маленький Ваня проявляв інтерес до спорту. Навіть наздогнати його одноліткам було не під силу. З кожним роком дорослішання хлопчик ставав ще більш спритним, швидким та витривалим. Інтерес до єдиноборств з’явився у 8 років, тоді батьки привели його до секції з китайських бойових мистецтв ушу саньда. 9 років юнак віддав саме цьому виду спорту та виконав норматив кандидата у майстри спорту.

Фрі-файтом Іван Мартиненко почав займатися, вступивши до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Тут розпочалася його нова спортивна кар’єра. За короткий час хлопець опанував техніки та прийоми нового для нього виду спорту. Майстерність відточував на тренуваннях разом із тренером – завідувачем кафедри спеціальної фізичної підготовки Віктором Богуславським.

Результат не змусив довго чекати. У грудні 2021 року курсант виборов титул чемпіона на всеукраїнських змаганнях з фрі-файту та отримав норматив майстра спорту.

Чемпіонат України став справжнім випробуванням для хлопця на міцність. Івану довелося виступати у старшій віковій підгрупі та більшій ваговій категорії з організаційно-технічних причин змагань. Таким було рішення суддівської колегії.

«Емоційно було важко виходити на татамі, усвідомлюючи, що тобі доведеться вступити в боротьбу з сильнішими, досвідченішими та впевненішими у собі спортсменами. Мене підбадьорював тренер. Віктор Володимирович вірив у мене, підтримував, налаштовував на перемогу», – розповідає Іван.

Також хлопець своїми перемогами завдячує батькам, які завжди підтримували його в усіх починаннях.

На досягнутому наш герой зупинятися не збирається. У його планах – підкорення нових спортивних вершин та переможних п’єдесталів!

 

 


707