Співати, щоби жити, жити, щоби співати!

Новини університету

Юлія Рижко, студентка 3 курсу ННІ права та інноваційної освіти, переможниця творчих міських і регіональних вокальних конкурсів, постійна учасниця творчих заходів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Дівчина говорить, що це не тільки її заслуга, а й викладачів навчального закладу, які дуже старанно ставляться до своєї роботи. Про що Юля мріяла в дитинстві, які емоції переповнюють, коли отримує чергову перемогу та, що мотивує дівчину у житті – про все це детальніше у нашому інтерв’ю.

З чого почалося Ваше захоплення музикою? Де вчилися вокалу та як розвивали свій талант?

Захоплюватися музикою почала ще у молодших класах. Якось на уроці музики вчитель помітив мій слух і голос, саме це стало початком мого творчого шляху. Співала у школі, співала вдома. Часто вмикала канал М1 і пародіювала відомих зірок естради.

Після вступу до університету мене ще більше, у гарному розумінні цього слова, потягнуло у творчість. Колектив творчого руху «eSTeD», наші керівники Ірина Григорович та Ольга Кузіна змінили моє бачення про мистецтво танцю та співу, вони також змінили моє ставлення до колективу, у якому ти навчаєшся. Ми всі стали однією творчою родиною. Це новий і неоціненний досвід, це незабутні емоції та крутезні спогади на все життя!

Ви не пропускаєте жодного святкового заходу в університеті. Навчатися встигаєте?

Ніщо не стане на заваді, якщо ти займаєшся улюбленою справою. Ні хвороба, ні робота, ні навчання. Для мене це – не тягар, для мене це – друга професія та досвід у сфері культури. Встигаю поєднувати: спершу – навчання, потім – репетиції. Все залежить від розкладу занять.

Ви одна з найкращих студенток університету, неодноразова переможниця різних конкурсів та фестивалів. Як воно – бути кращою?

Дякую на доброму слові. З цього приводу скажу таке – коли ти здобуваєш омріяну спеціальність, маєш можливість реалізувати себе як творча особистість, коли тебе підтримує оточення, то це, напевно, і створює твій образ впевненої та щасливої людини.

 

Чи буває складно, адже завжди бути на висоті – це постійна робота над собою?

Так, буває складно, але тільки в тому випадку, коли у житті з’являється якесь розчарування, проблема. Тоді важко зібратися, сконцентруватися. Але і тут допомагає підтримка рідних, друзів, і, звичайно ж, посмішки та вдячність глядачів після концертів.

 

А крім музичної творчості, чи є у Вас якісь захоплення, хобі?

Моє друге хобі – написання віршів. Пишу про все, що мене оточує. Інколи рядки самі поєднуються у риму.

 

Після закінчення університету чим плануєш займатися?

Після закінчення бакалаврату планую вступати до магістратури та паралельно прокачувати свій вокальний скіл. Для мене дуже важливим у житті є постійний рух, навчання та отримання задоволення від результатів роботи над собою. Чого й усім бажаю у Новому 2022-му році!

 

 


544