Навчальна практика – надійне підґрунтя для професійного зростання

Новини університету

Важливими компонентами навчального процесу підготовки фахівців-юристів є не тільки опанування теоретичними знаннями, а й набуття відповідних навичок. Навчання в ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС гармонійно поєднує фундаментальну юридичну освіту та спеціалізовану професійну підготовку майбутніх правників. Зокрема цьому сприяє організація практики на 4 курсі навчання.

Зі слів представників кафедри загальноправових дисциплін стало відомо, що студенти традиційно проходять практику в судах, органах юстиції, прокуратури, поліції та інших органах охорони правопорядку, а також на базі суб’єктів приватного права юридичного профілю.

Під час проходження практики здобувачі вищої освіти під керівництвом досвідчених фахівців набувають практичного досвіду роботи, ознайомлюються з організаційною структурою місця проходження практики та набувають утилітарних навичок роботи.

Зокрема студенти-правники вчаться працювати з програмним забезпеченням діловодства суду, набувають практичного досвіду роботи з нормативно-методичною документацією, ознайомлюються з можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправкою процесуальних документів та повісток, займаються оформленням матеріалів справ.

Дана практика надає майбутнім юристам можливість вивчати спеціалізацію судочинства, брати участь в організації судового засідання та спілкуватися з учасниками судового процесу.

За словами керівників практики, прикладний досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

 

 


446