Про діяльність дільничних офіцерів поліції – особисто від практика!

Новини університету

Курс «Організація діяльності дільничних офіцерів поліції» для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вирішили розпочати символічно. Так, першу лекцію для майбутніх дільничних прочитав представник Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області.

Уведення в дисципліну для курсантів здійснив старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних офіцерів поліції майор поліції Валентин Коляденко. Лекцію фахівець провів спільно зі старшим викладачем кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Миколою Репаном.

У ході лекції майбутнім правоохоронцям наголосили на важливості роботи дільничних офіцерів, а також розповіли про їхні ключові обов’язки.

Як зазначили наставники, така діяльність вимагає цілковитої самовіддачі, витримки, а також вміння поєднувати у собі навички оперативника, слідчого, експерта. До того ж, необхідно бути, водночас, для громадян навіть психологом та соціологом.

«Дільничний офіцер поліції повинен не лише активно співпрацювати з громадянами, які мешкають на території, а й знати про всі події, які там трапляються. Це допоможе вчасно запобігати вчиненню правопорушень», – підкреслив Валентин Коляденко.

Курсанти упродовж лекції активно долучалися до бесіди, з’ясовували у практика різні професійні моменти. Зокрема запитували про показники ефективності у роботі дільничних офіцерів поліції, аспекти підготовки, на які варто звернути ключову увагу під час навчання, технічне забезпечення дільничного, а також особливості спілкування із особами, які були засуджені раніше.

 

 


939