Ближче до мистецтва: курсанти ДДУВС проводять вікенд з користю

Новини університету

Визначні діячі історії, філософи, вчені та літератори у глині та бронзі. У креативному хабі для бізнесу та івентів «Фабрика L» відкрили виставку робіт українського скульптора Олексія Леонова. Мистецький захід відвідали здобувачі вищої освіти першого курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Зі слів організаторів виставки курсантам стало відомо – Олексій Леонов у своїй експозиції зібрав кілька десятків портретів людей, які вплинули на розвиток цивілізації. Серед них Сократ, Піфагор, Платон, Арістотель та багато інших.

Роботи Леонова – це синтез любові автора до філософії, світової культури, історії релігій і таланту створювати скульптури. Його творчість знають на всіх континентах світу. Він прагне розкрити теми вічних цінностей, зокрема материнства, дитинства, краси та гармонії.

Також відвідувачам стало відомо, що улюбленим матеріалом скульптора є шамотна глина. Вона має особливі енергетичні властивості і дає можливість виразити внутрішню суть образу.

За словами провідного фахівця інституту Олександра Солонька, подібні заходи мають величезне значення для виховання особистості. «Курсанти змогли особисто доторкнутися до величного мистецтва, отримали нові знання з історії світової культури. Втілені автором образи несуть світлу енергетику, надихають, дарують відчуття причетності до вічного та високого», – поділився враженнями організатор просвітницького заходу для курсантів.

Курсантам роботи сподобались. Першокурсники дізналися про історію створення та значення скульптур молодого майстра.

«Цікаво подивитись погляд автора на ту чи іншу особистість, яка відігравала величезне значення для мільйонів і навіть мільярдів людей на планеті. Враження надзвичайні. Роботи скульптора закликають глядачів замислитися про сенс життя та пошук істини. Треба, щоби це побачили якомога більше людей», – говорить відвідувач виставки першокурсник Роман Неспляк.

 

 


345