Бути донором – легко, благородно та корисно!

Новини університету

У центрі донорства плазми Biopharma Plasma Дніпро пройшов День донора-студента. До заходу долучилися здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Майбутні поліцейські, як ніхто інший, розуміють важливість донорства для порятунку життів. Тож, сьогодні вони вкотре згуртувалися, аби здати плазму крові.

Акцію проведено спільно з відділенням Національного олімпійського комітету України в Дніпропетровській області. Її мета – залучення до донорства плазми крові студентської молоді, пропаганда здорового способу життя та олімпійського руху в Україні.

У донації взяли участь представники всіх курсантських факультетів. Всього – 44 курсанти. Акція триватиме до кінця тижня. Щодня кров здаватиме приблизно така ж кількість курсантів.

За словами працівників обласного центру заготівлі та переробки плазми, на сьогодні донорська кров є життєво необхідною. Та донорів катастрофічно не вистачає, і це проблема не лише окремої людини, а й всієї держави. Добре, що курсанти ДДУВС розуміють, як багато сучасна енергійна молода людина може зробити для хворих, чиє життя залежить саме від донорів.

Курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Андрій Павловський здає кров вже всімнадцяте. У його планах – стати почесним донором. Вважає, що робить благородну справу і всіх закликає здавати плазму для виготовлення необхідних для порятунку життів ліків.

«Кожна дитина, яка захворіла на рак, чи людина, що потрапила в аварію, сподівається на допомогу. Особисто я знаю, що всього одна кровоздача може врятувати декілька життів. І донорська команда ДДУВС доводить, що в її силах стати рятівниками», – говорить Андрій.

На донорів плазми крові чекають у Biopharma Plasma Дніпро за адресою: проспект Богдана Хмельницького, 17. В будні з 7:30 до 19:00, у суботу з 7:30 до 16:00.

 

 


442