У ДДУВС увіковічили подвиг під Крутами

Новини університету

До Дня пам‘яті Героїв Крут відбулася зустріч курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції зі старшим науковим співробітником Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького Віталієм Соловйовим. Захід проходив з дотриманням вимог протиепідемічних заходів.

Тематичну історичну годину було організовано з метою розширення знань студентів про трагічні та водночас легендарні сторінки в історії українських визвольних змагань (1917-1921 рр.), про події 29 січня 1918 року під Крутами, що стали символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Присутні згадали героїв, які віддали своє життя, захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи людини. Проводили паралелі та порівнювали минуле з сьогоденням.

«Бій під Крутами – вагома складова сучасної історичної колективної пам’яті українців. Це точка, що фіксує нас у просторі та часі, пов’язує сучасне героїчне сьогодення з минулим, має важливе значення для української ідентичності», – зазначив Віталій Соловйов.

Також науковий співробітник продемонстрував макети зброї та спорядження українського вояка доби національно-визвольних змагань 1917-1921 років.


Курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Артем Капустін розповідає, що дізнався багато нових маловідомих фактів з історії боротьби українського народу за незалежність.

«Я вважаю, що подібні тематичні лекції є дуже важливими для молоді, адже вони не тільки поглиблюють знання, а й спонукають задуматися над значущістю доленосних для нашої держави історичних подій», – говорить хлопець.

Після лекції здобувачі вищої освіти переглянули кінострічку «Крути 1918» – фільм, в основу сюжету якого лягли реальні події.

 

 


398