Усе про оперативно-розшукову діяльність і не тільки: яким був візит курсантів ДДУВС до колег-практиків?

Новини університету

Занурилися у практичну правоохоронну діяльність ще до випуску: саме так проходять заняття у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Так, нещодавно курсантам факультету кримінальної поліції влаштували справжній «день оперативника» на базі відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Спеціальне практичне заняття для майбутніх поліцейських провів доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності підполковник поліції Олег Літун.
«Невдовзі курсанти розпочнуть службову діяльність, тож дуже важливим є безпосереднє занурення у реальну практику та можливість поспілкуватися з досвідченими правоохоронцями, які найбільш інформативно розкриють особливості професії поліцейського», – зазначив фахівець.

У ході візиту детальний інструктаж для курсантів провів практичний працівник – начальник відділення майор поліції Олександр Яковченко.

Особливу увагу приділили безпосередньому ознайомленню майбутніх поліцейських з направленням оперативно-розшукової діяльності, а також в цілому діяльністю відділення.

Курсанти мали змогу спостерігати, як здійснюється робота з моменту надходження виклику та доставки затриманого до відділення, як працюють оперативні співробітники, як вони взаємодіють зі слідчими підрозділами, як проходить ознайомлення зі справами тощо.

Зокрема курсантам продемонстрували матеріально-технічну базу відділення та розповіли про основні аспекти правоохоронної діяльності.

 

 


362