У Запоріжжі вшанували жертв Голокосту

Новини «Академії поліції»

Однією з найжахливіших подій ХХ століття є масові розстріли євреїв у роки Другої світової війни. Сьогодні, 27 січня, в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника «Скорботна мати» у парку ім. В.Я. Клімова.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, керівництво АТ «Мотор Січ», представники ветеранських організацій, слухачі та співробітники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС, а також військовослужбовці Національної гвардії України, трудові колективи підприємств, організацій та установ району.

У цей день у 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц, який став у сучасному світі символом нацистських злочинів. Всього, за офіційними даними, протягом Голокосту було вбито більше 6 мільйонів євреїв. На території ж нинішнього парку ім. В. Я. Клімова у 1942-1943 роках нацистами розстріляно 6 600 мирних жителів Запоріжжя. Слухачі академії разом з усіма жителями Запоріжжя вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і поклали квіти до пам’ятника.

«Цей день є символом скорботи як для єврейського народу, так і для всіх інших націй, що мають у своїй історії такі трагічні сторінки. Потрібно пам’ятати страшні уроки минулого і не допустити їх повторення. Ми ніколи не забудемо цих невинних жертв. Будемо завжди стояти за утвердження злагоди та миру», – зазначив директор академії поліції Микола Назаренко.

 

 


503