Всеукраїнський круглий стіл у ДДУВС об’єднав зусилля вітчизняних та міжнародних фахівців!

Новини університету

Всеукраїнський круглий стіл «Психологічна допомога особам та групам, що опинились у складних життєвих обставинах» відбувся сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. До заходу долучилося 65 учасників – вітчизняних практиків та науковців закладів вищої освіти України, а також зарубіжних фахівців та студентів.

Захід організований кафедрою психології та педагогіки Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти. Метою його проведення стало обговорення та визначення механізмів розвитку, принципів та змісту психологічного супроводу особистості, яка опинилася у складних життєвих обставинах, а також змісту поняття психологічного супроводу та цілісного уявлення про сучасні технології допомоги.

Модератором наукового заходу стала викладачка кафедри психології та педагогіки ННІ права та інноваційної освіти Катерина Міллер.

До участі у заході долучилися вітчизняні та зарубіжні експерти, а також науковці з 9 закладів вищої освіти України, зокрема: Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Університету економіки та права «КРОК», Національного університету «Запорізька політехніка», Волинського національного університету ім. Лесі Українки, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Дніпропетровського гуманітарного університету, Запорізького національного університету, Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка та Львівського державного університету внутрішніх справ.

Науково-практичний захід відкрила проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона наголосила на тому, що круглий стіл присвячений пошуку рішень актуальних проблем сучасної психологічної науки.

«Колектив університету докладає системних зусиль у значущій для кожного громадянина справі забезпечення психологічного здоров’я особистості. Ми активно впроваджуємо нові методики навчання, у тому числі створюючи на базі університету високотехнологічні тренінгові центри і навчальні полігони. Вони використовуються в освітньому процесі з метою розвитку у майбутніх психологів практичних навичок», – зазначила Лариса Романівна.

У рамках круглого столу відбувся обмін досвідом практиків та науковців закладів вищої освіти України, а також зарубіжних фахівців, які працюють у вирішенні теоретичних та практичних проблем у сфері психологічної допомоги особам та групам, які опинились у складних життєвих обставинах.

Так, спікери презентували тематичні доповіді та брали участь у наукових дискусіях.

 

 


531