Співпраця молодих учених сил сектору безпеки та оборони набирає обертів!

Новини університету

Сьогодні розпочала свою роботу І Міжнародна школа молодих учених сил сектору безпеки та оборони. Активну участь у заході взяли молоді науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під керівництвом проректорки Лариси Наливайко. Зустріч відбулася у дистанційному форматі.

Захід організований Національною академією Національної гвардії України за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної рівності Катерини Левченко спільно з Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ, Інститутом підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Національною академією Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, Національною академією сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Університетом імені Альфреда Нобеля, Європейським інститутом безперервної освіти (Словаччина), Університетом третього віку у м. Громадка (Польща).

У рамках роботи I Міжнародної школи молодих учених сил сектору безпеки та оборони передбачається проведення занять для молодих учених – докторантів аспірантів, магістрів, молодих викладачів, наукових співробітників тощо – провідними вченими України щодо різних напрямів організації, методології проведення наукового дослідження, підготовки й захисту дисертаційних робіт, а також підготовки майбутнього викладача до роботи в нових умовах вищої школи.

За результатами першого дня навчання у I Міжнародній школі молодих учених сил сектору безпеки та оборони учасниками були розглянуті питання щодо методології та методики в наукових військово-педагогічних дослідженнях. Зокрема розкривалися теми можливостей закордонних публікацій і стажувань у Словаччині, академічної доброчесності у наукових дослідженнях сектору безпеки і оборони, запобігання корупційним ризикам, дотримання норм законодавства України у процесі роботи з інформацією з обмеженим доступом у наукових дослідженнях, а також розмежування правових актів за ознаками їх нормативності під час наукової діяльності та стресостійкості у роботі над дисертацією.

 

 


371