Загрози та фейки: підвищуємо власну медіаграмотність!

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

У сучасних умовах інформаційних викликів особливого значення набувають навички фактчекінгу, розпізнання неправдивих повідомлень у медіапросторі, дотримання медіагігієни власного середовища. Про формування цих важливих компетентностей йшла мова на лекції з медіаграмотності для студентів ННІ права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олексій Халапсіс та доцента кафедри Ольга Головіна розповіли здобувачам спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Правоохоронна діяльність» про важливість набуття сучасних soft skills для майбутніх фахівців.

У рамках уроку було переглянуто програму «Медіаревізор», в ефірі якої доцентка Ольга Головіна виступила у якості експертки з формування логічного та критичного мислення.

Спікери надали поради здобувачам вищої освіти щодо дотримання вимог власної інформаційної безпеки, правил споживання інформації та розпізнавання неправдивих кейсів. Студенти зацікавились темою, свідченням тому стали жваві дискусії та обговорення сучасних суспільно-політичних процесів в Україні.

 

 


574